Keatsclub de Boer Stiens

Maak kennis

KC de Boer Stiens organiseert 4 juli Heren Hoofdklasse VF

vrijdag 25 juni 2021

De versoepelingen waar iedereen naar uitkeek zijn sinds dit weekend een feit. Geweldig nieuws voor de amateursport waaronder de kaatsliefhebbers! Wedstrijden zijn weer toegestaan en publiek is daarbij van harte welkom. Sportlocaties mogen namelijk per 26 juni weer van hun volledige capaciteit gebruik maken. Natuurlijk nog altijd met de regel van anderhalve meter afstand, tenzij dit de sportoefening in de weg staat. Keatsclub de Boer uit Stiens heeft direct de kans gegrepen om op 4 juli aanstaande een Heren Hoofdklasse kaatspartij te organiseren.

Na de jeugd nu ook de senioren los

In het eerste halfjaar heeft de kaatsliefhebber al een aantal juweeltjes op de kalender moeten missen door de coronabeperkingen. Zo konden de hoofdklasse partijen in Stiens, en daarmee de Stienzer Keatsdagen, voor het tweede jaar op rij geen doorgang vinden. Door de recente versoepelingen komt het kaatsseizoen nu dan toch goed op gang. Vrijwilligers van de verschillende kaatsverenigingen zijn dan ook druk bezig met de organisatie van kaatswedstrijden. De jeugd is al volop aan het kaatsen en sinds afgelopen weekend mogen senioren dus ook weer in KNKB wedstrijdverband los. “Einlings wer yn’e krite”, aldus KC de Boer voorzitter Gosse Faber.

Unieke kans voor Stiens

De eerste Heren Hoofdklasse vrije formatie beperkt kaatspartij (geen ranking) staat gepland voor vrijdag 2 juli in Heerenveen. In datzelfde weekend staat op zondag 4 juli ook een Heren Hoofdklasse vrije formatie beperkt partij gepland, deze telt wél mee voor de o zo belangrijke ranking. Die partij zou eerst in Harlingen plaatsvinden maar de betrokken vereniging kreeg de organisatie zo snel niet rond. KC de Boer uit Stiens is vervolgens door de KNKB benaderd om deze partij te organiseren en als groot liefhebber van de kaatssport heeft het bestuur daarop volmondig ‘ja’ gezegd. Voorzitter Gosse Faber: “Ondanks de zeer korte aanloop gaan wij als bestuur er met hulp van onze vrijwilligers een onvergetelijke dag van maken op die vierde juli. Binnen de gehele vereniging klinkt de blijdschap door om nu eindelijk weer eens een kaatspartij op dit niveau te mogen organiseren en dat maakt veel mogelijk. Ook van buitenaf is er veel lof voor ons initiatief, prachtig mooi voor een kaatsdorp als Stiens!”

Veiligheid voorop

De organisatie streeft naar maximale veiligheid voor sporters en bezoekers. Zo is er toegangsregistratie en gelden de bekende regels van afstand houden en thuisblijven bij klachten. Hierbij namens het bestuur van KC de Boer alvast de oproep om deze regels in acht te nemen om er zo voor iedereen een prachtige dag van te maken!

KC de Boer heeft de afgelopen jaren een trend gezet met vrije toegang bij hoofdklasse partijen. Gosse Faber zegt daarover: “Ook voor deze partij geldt gratis entree! Met een leuke verloting verwachten we deze dag goeddeels te bekostigen, het kaatsen beleven met zoveel mogelijk liefhebbers is nu voor ons het allerbelangrijkste!” De aanvang van de Heren Hoofdklasse partij is zondag 4 juli om 11:00 uur. Graag tot ziens op het kaatsveld aan de Uniawei te Stiens!

Keatsclub de Boer | Stiens